Septorinoplasti


Nedir?


Septorinoplasti Nedir?

Bir burun ameliyatıdır. Burunda deviasyonu olarak adlandırılan bu ameliyat tipinde burundaki eğrilik problemleri çözümlenir.

Genel anestezi altında cerrah tarafından yapılan ameliyatta eğrilik sebebi ile oluşan solunum sorunları ve estetik kaygılar çözümlenir. Bu şekilde hem sağlık sorunları çözümlenmiş olur hem de burunda ki estetik olmayan görünüm düzeltilmiş olur.

Septorinoplasti Belirtileri Nelerdir ?

Öncelikle burun ve nefes sesleri takip edilmelidir. Uyurken rahat nefes alamama, ağızda kuruluk, sesli nefes alma burun deviasyonunun başlıca belirtisidir. Burun tıkanıklığı, küçük küçük nefesler alma, genizde akıntı da diğer belirtilerdendir.

Çocuklarda da sıklıkla görülen burun deviasyonu operasyonu için ergenlik çağının geçmesi beklenmelidir. Çünkü ergenlik dönemi geçene kadar vücut gelişimini tamamlamamış olur ve hormonal değişimler tamamlanmadan önce yapılan kalıcı müdahaleler sakıncalıdır. Burun ile yaşanan solunumu engelleyerek yaşam kalitesini düşüren bu gibi durumlarda hemen bir doktora başvurmak gerekir. Özellikle çocuklarda ameliyat olunabilecek döneme gelinceye kadar periyodik olarak doktor kontrolleri yapılmalı. Kalıcı çözüm sağlayan ameliyatlardan sonra ise doktorun tavsiyelerine uyulmalı ve kontroller aksatılmamalıdır.

Septorinoplasti Ameliyatından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genel anestezi altında başarılı şekilde gerçekleştirilen ameliyattan sonra,

  • Pansuman ve burun bandajlarının, cerrahın belirttiği süre boyunca yenilenmesi gerekir.
  • Spor ve ağır egzersizler yapılmamalı yüz ve çevresi su ile temas ettirilmemelidir.
  • Bunların yanı sıra burnu darbelere karşı korumakta çok önemlidir.

Ameliyattan Sonra Nasıl Bir Görünüm Oluşur ?

Operasyondan sonra doğal bir görünüm oluşur fakat bu dopal görünüm daha estetiktir. Burundaki iç ve dış sorunlar çözümlenir. Kıkırdaklar revize edilir. Burun yapısı yüz tipinize en uygun şekilde düzenlenir.

Septorinoplasti İle Diğer Burun Ameliyatları Kombine Edilebilir Mi?

Burun deviasyonu ameliyatı geçirmeniz sağlık sorunları yaşamanız sonucu artık şart olduysa ve burun şeklinizden de hoşnut değilseniz hem sağlık probleminizi septorinoplasti ile çözümleyebilir hemde rinoplasti ameliyatı ile burun şeklinizi daha ince, kalkık, küçük, ya da tam tersine bir görüntüde revize edebilirsiniz. Bu durumu mutlaka dokturunuza danışarak en doğru bilgiyi almalısınız.

Bu uygulama hakkında detaylı bilgi, fiyatlar ve randevu için bize ulaşınız :
0 (533) 345 67 66 - 0 (232) 486 66 78 - info@atasevenklinik.com

DOKTORUNUZA SORUN

BİZ SİZİ ARAYALIM